Teden rolanja

V drugem tednu meseca aprila smo na Podružnični šoli Hotedršica izkoristili izjemno lepo in toplo vreme za rolanje na zunanjem igrišču ob šoli in gradbišču. 

Rolali smo v času podaljšanega bivanja. Rolanje je bilo omogočeno vsem učencem od 1. do vključno 5. razreda. Starši so se potrudili, da so učenci prinesli v šolo vso potrebno opremo za rolanje. Zelo prijazno pa so si pomagali učenci in starši med seboj in si dopolnili manjkajočo opremo. Tako so lahko vsi prisotni učenci rolali. Nekaj opreme pa so si izposodili na šoli. Naš trud na rolarjih je spremljalo lepo sončno vreme. Vsi prisotni učenci so napredovali individualno v spretnostih rolanja.  Najpomembnejše je bilo, da so vsi postali samostojni pri nameščanju vse zaščitne opreme (čelada, kolenčniki, komolčniki, dlančniki ) in rolarjev. Le najmlajši so občasno potrebovali pomoč pri pripravi. Za razvijanje spretnosti rolanja so imeli učenci postavljene poligone z različnimi nalogami, ki so jih na koncu tedna že prav mojstrsko izvajali in bili pri tem uspešni in hitri. Seveda pa niso manjkali tudi padci, iz katerih so se učenci naučili, kako pomembna je ustrezna drža telesa tudi pri vožnji z rolarji.

Vsi smo bili zadovoljni s tednom rolanja. Za vse skupaj pa sva skrbeli, usmerjali in pomagali učiteljici Jerneja in Milojka.

Milojka Rupnik