DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA – NAŠ ŠPORTNI DAN

V petek 23.9.2022 smo na POŠ Hotedršica že tretjič zapovrstjo obeležili državni praznik DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA.

Zelo smo bili veseli, da sta nas obiskala dva predstavnika (ga. Jelka in g. Miro) Športne zveze Logatec s svojima zastavama. Eno so štirje učenci 5.d razreda slovesno prinesli na prizorišče ob spremljavi himne »MIGAJ 365 DNI TELOVADIMO VSI« in učenec 5. razreda je prebral zaobljubo o športnem obnašanju. Tako smo v hladnem – mrzlem jutru otvorili naš športni dan.

Tekom dopoldneva so se čisto vsi učenci zvrstili na vseh postajah in popolnoma vsi so bili aktivni na vseh postajah. Na rolanju, kolesarjenju in plesu in se ob gibanju segreli.

Zaključek pa je bil izjemen z obiskom nekdanjega učenca OŠ TABOR Logatec. Gašper Bolčina je bil uspešen športnik – lokostrelec, ki je na svetovnih in evropskih prvenstvih posegel po najvišjih mestih in zato postal tudi ŠPORTNIK LETA 2021 v občini Logatec.

Zelo zanimivo nas je popeljal skozi opis svoje športne poti in nam pokazal svoj lok in ostale stvari, ki sodijo zraven. Lahko bi ga še kar poslušali … A nas je čakalo kosilo, tako smo se mu zahvalili za njegov obisk in se poslovili.

Učenci pa so ob koncu dobili lepa darila, ki sta jih prinesla predstavnika Športne zveze Logatec.

Dan je bil poln različnih vtisov, ki nam bodo zagotovo ostali v prijetnem spominu.

Učiteljice in učenci POŠ Hotedršice