Na podružnični šoli Hotedršica smo se tretje leto zaporedoma ponovno srečali ob našem dogodku BRANJE POD BREZAMI. Dogodek je namenjen spodbujanju branja, veselju do druženja ob knjigi in obeležitvi DNEVA KNJIGE, ki je bil na dan, ko je potekal tudi naš dogodek. Tokrat smo se družili v sproščenem vzdušju učenci, stari starši, starši in učiteljice v torek 23. 4. 2024 na večer, ko je zunaj močno snežilo.

Vsi prisotni smo se srečali v šolskem večnamenskem prostoru, kjer smo se udobno namestili na blazine, sedalne vreče, stole. Pokrili smo se z “dekcami” od doma in pričeli s prebiranjem knjig, ki smo si jih prinesli od doma ali izbrali med knjigami, ki smo jih v ta namen pripravili v šoli. Kdor je želel, si je lahko v šolski knjižnici knjigo tudi izposodil. Prebirali smo zgodbe, pravljice slovenskih avtorjev in ljudske pravljice.

Vsi skupaj pa smo prisluhnili branju slovenske ljudske pravljice v dveh različnih izvedbah BOBKOVA ZAPLATA in FIŽOLČEK, OGELČEK IN SLAMICA.

Ob tem smo spoznavali značilnosti pravljic, ljudskih pravljic. Stari starši, ki so se nam letos prvič pridružili na dogodku, pa so nam pomagali, da smo spoznali, kaj je to bobek.

V PRIJETNEM VZDUŠJU IN SPROŠČENOSTI SMO V DOBRI URI IN POL ZAKLJUČILI NAŠE DRUŽENJE, KI SMO GA NAMENILI DNEVU KNJIGE.

Milojka Rupnik